Sinterklaas muffins
Sinterklaas muffins bomvol pepernoten (of zeggen we toch kruidnoten...?), amandel en koek- en speculaaskruiden. Heerlijk!
Voorbereiding: 15 minuten minuten Bereidingstijd: 20 minuten minuten Totale tijd: 35 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
300 gram bloem 250 ml melk 150 gram pepernoten 125 gram lichtbruine basterdsuiker 125 gram roomboter (ongezouten - gesmolten) 50 gram amandelen (zonder velletje) 2 eieren 1 eetlepel speculaas/ koekkruiden 1 eetlepel amandelschaafsel 3 theelepels bakpoeder 1 theelepel vanille extract zout
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Neem een ruime kom en meng hierin de volgende ingrediënten door elkaar: bloem, bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden en een snuf zout.
Meng daar losjes de natte ingrediënten door: de gesmolten boter, eieren, melk en het vanille extract.
Let op: het hoeft niet een ontzettend glad beslag te worden. In het beslag voor muffins mogen wat klontjes zitten - mix het dus niet teveel.
Hak de pepernoten door de midden en de amandelen ook in grove stukken.
Schep dit tot slot door het beslag. Houd een klein deel van de gehalveerde pepernoten apart (ter decoratie).
Vul de muffinvormpjes met het beslag, druk een paar pepernoten in de muffins en bestrooi met een beetje amandelschaafsel.
Zet de muffins in de oven en zet de temperatuur nu op 180 graden.
Bak de muffins in 20-25 minuten gaar. Controleer of ze gaar zijn door er met een satéprikker in te steken. Eet smakelijk!
Calorieën: 290 kcal | Koolhydraten: 38 g | Eiwitten: 6 g | Vetten: 13 g | Verzadigd vet: 7 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.