Ga terug
+ servings
Paprikasoep met tomaat

Paprikasoep met tomaat

Het recept voor een heerlijke paprikasoep met tomaat. Deze soep is gemaakt van geroosterde paprika, ui, knoflook en lekkere kruiden.
4.63 van 8 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 6 kommen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3 rode paprika's
  • 250 gram cherrytomaten
  • 2 aardappels (middelgroot)
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 laurierblaadjes (gedroogd)
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
olijfolie, peper en zout, optioneel: chilivlokken

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
    • Neem een bakplaat en vet deze in met een beetje olijfolie.
    • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd ze in vieren. Leg de paprika's met het vruchtvlees naar beneden op de bakplaat.
    • Verwijder de schil van de uien, snijd in parten en verdeel ook over de bakplaat.
    • Verwijder de schil van de knoflook en snijd grof. Verdeel deze ook over de bakplaat.
    • Verdeel verder ook de cherrytomaten, laurierblaadjes over de bakplaat met peper, zout en 1 theelepel gedroogde basilicum.
    • Schuif de bakplaat in de oven en gril de groenten nu 30 minuten.
    • Laat ze daarna afkoelen, verwijder de laurierblaadjes en ontvel vervolgens de paprika's.
    • Neem een ruime pan en doe hierin de gegrilde groenten.
    • Schil de aardappels, snijd in kleine blokjes en doe die ook in de pan.
    • Doe verder 1 liter water in de pan samen met het bouillonblokje, de gerookte paprikapoeder en de tomatenpuree.
    • Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep vervolgens minimaal een half uurtje rustig pruttelen.
    • Pureer de soep met een staafmixer en breng daarna op smaak met peper, zout en voor extra pit een klein beetje chilivlokken.
    • Verdeel de soep over de kommen en garneer met een beetje kookroom en fijngesneden peterselie. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    * Hoeveelheid is voldoende voor ruim 1 liter soep, ca. 4 tot 6 kommen

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 73kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 2g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.