Snipper de sjalotjes en snijd de teentjes knoflook fijn.
Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotjes even aan. Doe hierbij 1 fijngesneden teen knoflook (en houd de andere 2 apart).
Voeg dan de risotto toe en schep dit om tot de risotto glazig begint te worden.
Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe en tot slot de melk toe.
Doe dit echt beetje bij beetje. Risotto heeft de tijd nodig en door beetje bij beetje het vocht toe te voegen neemt de rijst dit rustig op. Zet het vuur laag tot middelhoog (het mag gerust een klein beetje pruttelen).
Als de risotto bijna gaar is voeg je de erwten toe.
Ondertussen verhit je een beetje olijfolie in een andere koekenpan en bak je de garnalen samen met de andere teentjes knoflook gaar.
Voeg nog 2 eetlepels Parmezaanse kaas toe aan de risotto samen met de peterselie, schep dit erdoor en breng op smaak met peper.
Schep de risotto op een bord samen met wat garnalen. Garneer met een beetje peterselie en wat Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.