Ga terug
+ servings
Champignon spiesjes

Champignon spiesjes BBQ

Heerlijke champignon spiesjes voor op de barbecue. Superlekker gemarineerd en makkelijk te maken.
4.16 van 13 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Marineren: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 8 spiesjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram kastanjechampignons (kleine)
Marinade:
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels peterselie (vers - fijn gesneden)
  • 2 eetlepels bieslook (vers - fijn gesneden)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel chilivlokken
  • peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Pers de knoflook uit en doe in een kom. Meng hierbij alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.
  • Doe dit in een kom met de champignons en marineer minimaal 1 uur.
  • Doe de champignons voorzichtig* op een spiesjes en grill rondom gaar. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Let op met het rijgen van de champignons op de spiesjes. Doe dit voorzichtig want de champignons kunnen snel breken. Het makkelijkste is ze eerst voorzichtig door te prikken met een (metalen) spiesje en ze daarna heel voorzichtig pas te rijgen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 83kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 1g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.