Ga terug
+ servings
Beef teriyaki

Beef teriyaki recept

Beef teriyaki recept. Makkelijk recept om zelf het LEKKERSTE beef teriyaki wereldgerecht te maken zonder pakje of zakje.
4.49 van 75 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram rijst
  • 350 gram biefstuk
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • olie, peper en zout
  • 150 gram peultjes
  • 150 gram champignons
  • 2 bosui (in plakjes)
Teriyakisaus:
  • 75 ml sojasaus
  • 25 ml water
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels maizena (gemengd met 1 eetlepel koud water tot een papje)
  • ½ eetlepel gember (geraspt)
  • 2 tl sesamolie

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Meng alle ingrediënten (m.u.v. de maizena) voor de teriyakisaus tot een mooie gladde saus.
  • Snij de biefstuk in reepjes en voeg daar de teriyakisaus aan toe om in te trekken. Laat bij voorkeur een uurtje intrekken als je daar de tijd voor hebt.
  • Snij de ui in halve ringen.
  • Verhit een beetje olie in de wok en fruit de ui even kort aan. Pers de knoflook uit en bak die even kort mee.
  • Voeg dan de peultjes toe samen met de champignons en wok dit even kort gaar.
  • Schep de biefstuk uit de marinade, hou de marinade apart en bak eerst de biefstuk kort in de wok.
  • Als je biefstuk kort hebt gebakken (hij hoeft niet door en door gaar) voeg je de teriyakisaus toe, kook even mee en voeg dan de maizena toe om de saus iets in te laten dikken (voeg indien gewenst nog iets extra maizena toe om de saus dikker te maken of wat water om hem dunner te maken).
  • Serveer met de rijst, garneer met de bosui en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 501kcal | Koolhydraten: 81g | Eiwitten: 30g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.