Ga terug
+ servings
Pindakaas brownies

Pindakaasbrownies

Pindakaas brownies. Heerlijke, smeuïge brownies met lekker veel pindakaas en pinda's! Makkelijk recept wat niet kan mislukken.
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 9 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 125 gram pure chocolade (in stukjes)
  • 100 gram roomboter (ongezouten)
  • 2 eieren (middel)
  • 175 gram suiker
  • 75 gram pindakaas
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 40 gram pinda's (ongezouten)
  • 75 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder (ongezoet)
  • 1 theelepel buijsman
  • zout
  • 1 eetlepel pinda's (ongezouten - grof gehakt)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Smelt de chocolade en roomboter au bain marie of in de magnetron.
  • Klop de eieren samen met de suiker bijna wit en luchtig.
  • Meng 2 eetlepels pindakaas (ca 25 gram) door de gesmolten roomboter en chocolade samen met het vanille-extract.
  • Schep de pinda's, bloem, cacaopoeder en Buijsman voorzichtig door de eieren gevolgd door het pindakaas-chocolade-botermengsel. Voeg naar smaak wat zout toe.
  • Vet een bakvorm in of bekleed met wat bakpapier.
  • Verdeel hierover het beslag. Verwarm de rest van de pindakaas, verdeel in dotten over het beslag en maak 'swirls' met een satéprikker erdoorheen. Strooi de gehakte pinda's eroverheen.
  • Bak de brownies in ca. 30-35 minuten gaar (controleer met een satéprikker of de brownies gaar zijn). Even laten afkoelen, in blokjes snijden en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 364kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwitten: 7g | Vetten: 23g | Verzadigd vet: 11g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.