Ga terug
+ porties
Mango sorbetijs

Mango sorbetijs

Mango sorbetijs uit de ijsmachine. Een ontzettend makkelijk recept voor heerlijk, romig sorbetijs. Zonder toevoeging van zuivel en dus vegan.
4.40 van 23 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 porties

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 rijpe mango’s (ca. 500 gram in blokjes)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gram suiker
  • snuf zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Maak eerst de suikersiroop. Doe hiervoor de suiker en 50 ml water in een pannetje met dikke bodem.
  • Breng dit aan de kook tot de suiker is opgelost en de siroop iets ingekookt is. Laat de suikersiroop daarna volledig afkoelen.
  • Snijd de mango in blokjes en pureer deze in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Voeg dan de (afgekoelde) suikersiroop, citroensap en een snuf zout toe. Mix alles nog even goed door elkaar.
  • Doe het mengsel vervolgens in je ijsmachine en draai en in ca. 20-30 minuten* een mooi sorbetijs van.
  • Zet het ijs (indien nodig) nog even in de vriezer om verder te koelen. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* De bereidingstijd kan verschillen per ijsmachine. De ene ijsmachine zal er in 20 minuten een mooi ijs van hebben gemaakt terwijl een andere ijsmachine wellicht 30 minuten of zelfs langer nodig heeft. Jij kent jouw ijsmachine het beste en hierop kun je de bereidingstijd aanpassen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 111kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 1g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.