Maak eerst de suikersiroop. Doe hiervoor de suiker en 50 ml water in een pannetje met dikke bodem.
Breng dit aan de kook tot de suiker is opgelost en de siroop iets ingekookt is. Laat de suikersiroop daarna volledig afkoelen.
Snijd de mango in blokjes en pureer deze in een keukenmachine of met een staafmixer.
Voeg dan de (afgekoelde) suikersiroop, citroensap en een snuf zout toe. Mix alles nog even goed door elkaar.
Doe het mengsel vervolgens in je ijsmachine en draai en in ca. 20-30 minuten* een mooi sorbetijs van.
Zet het ijs (indien nodig) nog even in de vriezer om verder te koelen. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* De bereidingstijd kan verschillen per ijsmachine. De ene ijsmachine zal er in 20 minuten een mooi ijs van hebben gemaakt terwijl een andere ijsmachine wellicht 30 minuten of zelfs langer nodig heeft. Jij kent jouw ijsmachine het beste en hierop kun je de bereidingstijd aanpassen.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.