Ga terug
+ servings
Pho Bo Vietnamese noedelsoep

Vietnamese noedelsoep (Pho Bo) met rundvlees

Vietnamese noedelsoep (pho bo) met rundvlees. Het nationale gerecht van Vietnam en zo ontzettend lekker.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Pruttelen: 4 uur
Totale tijd: 5 uur 30 minuten
Hoeveelheid: 4 flinke kommen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 stuk gember (duimgrote)
  • 1 sjalot
  • 2 stuks schenkel met been (rundvlees (ca. 350 gram))
  • 2 stuks mergpijp (ca. 250 gram)
  • 2 bosui
  • 3 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 hele steranijs
  • 3 hele kruidnagels
  • ½ stokje kaneel
  • 1 kardemom peul
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 125 gram rijstnoedels
  • 150 gram biefstuk in hele dunne plakken gesneden
  • 50 gram taugé
  • 1 limoen in partjes
  • paar takjes Thaise basilicum
  • naar smaak: sriracha, hoisin saus en rode peper

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Grill of beter gezegd ‘brand’ het stuk gember en de sjalot (beide zonder schilletje) zwart op het gasfornuis (zoals op de bovenste foto). Verwijder daarna voorzichtig het zwarte jasje.
  • Doe de mergpijp en schenkel in een ruime pan en schenk hierover net voldoende water zodat ze onder water staan.
  • Breng aan de kook, kook 5 minuten en giet daarna de bouillon af. Spoel de schenkel(s) en mergpijpjes af onder de kraan, spoel de ruime pan om en doe de schenkel en mergpijp weer terug in de pan.
  • Snijd 1 bosui in 4 grove stukken en snijd de andere fijn (houd apart tot vlak voor het serveren van de soep).
  • Giet hierbij 2 liter water, de gember en sjalot (zonder het zwarte jasje), de grove stukken bosui, vissaus en suiker.
  • Zet op het vuur en laat dit vervolgens ca. 45 minuten rustig pruttelen.
  • Verwijder daarna 1 schenkel, spoel af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen. Snijd het vlees in dunne plakjes en bewaar dit in de koelkast.
  • Rooster de volgende kruiden in een steelpannetje voor ongeveer 5 minuten tot ze lekker beginnen te ruiken: steranijs, kruidnagel, kaneel, kardemom peul, venkel en koriander zaad.
  • Doe de kruiden in een theezakje voor losse thee of in een andersoortig zakje. Knoop dicht en doe dit in de bouillon. Zo kunnen de kruiden trekken zonder dat je straks heel veel moeite moet doen om ze eruit te halen.
  • Doe het zakje in de bouillon en laat deze nu 4 uur rustig pruttelen (op laag vuur heel rustig koken).
  • Breng daarna op smaak met zout en eventueel extra vissaus.
  • Vlak voor je de soep gaat serveren kook je de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
  • Doe de noedels in een kom, giet hierover de bouillon en serveer hierbij de dun gesneden biefstuk, de plakjes schenkel, taugé, partjes limoen, fijn gesneden bosui, paar blaadjes Thaise basilicum en naar smaak sriracha, hoisin saus en rode peper. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 413kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwitten: 23g | Vetten: 21g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.