We beginnen met het maken van de caramel. In een steelpan met dikke bodem doe je de suiker samen met 125 ml water.
Verhit dit langzaam tot de suiker opgelost is en het mengsel een amber-achtige kleur begint te krijgen (niet roeren! - je kunt het pannetje wel voorzichtig heen en weer wiegen).
Haal de pan van het vuur en voeg dan 250 ml slagroom toe samen met het klontje boter en zout naar smaak. Roer voorzichtig door. Laat de caramel nu afkoelen.
Doe de helft van de caramel in een ruime kom en houd de andere helft apart.
In de ruime kom doe je verder 500 ml slagroom, 300 ml melk en 1 theelepel vanille extract.
Meng dit door elkaar en zorg dat het mengsel lekker koel is (zet het anders nog even in de koelkast om te koelen indien nodig).
Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van. Zodra het ijs klaar is, schep je de andere helft van de caramel er voorzichtig door zodat de slierten door het ijs zitten en je ze nog ziet.
Doe het ijs in een metalen of plastic bak en vries het nog even een paar uur in voor je het gaat eten. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.