Ga terug
+ servings
Kabeljauw uit de oven

Kabeljauw uit de oven

Kabeljauw uit de oven met groenten waaronder zoete aardappel. Een complete, snelle en écht makkelijke maaltijd met vis. Aanrader!
4.31 van 98 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 1 theelepel tijm
  • 500 gram kabeljauw (2 grote filets)
  • 100 gram groene aspergetips (kleintjes)
  • 200 gram courgette (in halve plakjes)
  • 100 gram cherrytomaten
  • peper, zout, olijfolie
Voor de viskruiden:
  • 1 theelepel dille (gedroogd)
  • 1 theelepel peterselie (gedroogd)
  • ½ theelepel witte peper
Saus naar smaak zoals ravigotte- of tartaarsaus.

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte. Gebruik een ruime ovenschaal/bakplaat met een iets opstaande rand.
    • Boen de zoete aardappels schoon en snijd ze als frietjes. Je hoeft de aardappels niet perse te schillen maar dat kan natuurlijk wel mocht je dit willen.
    • Snijd de rode ui in halve manen en 3 tenen knoflook in grove stukken. Snijd de citroen in kwarten. Verdeel dit over de ovenschaal en hou 1 kwart citroen apart. 
    • Meng in een kommetje 4 eetlepels olijfolie, sap van een kwart citroen, tijm en peper en zout naar smaak. Giet het mengsel over de zoete aardappel en ui en schep dit even door zodat alles voorzien is van het oliemengsel.
    • Schuif de ovenschaal nu in de oven voor 25 minuten.
    • Meng de viskruiden en kruid hiermee de kabeljauwfilets samen met wat zout naar smaak.
    • Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de aspergetips en courgette toe en schep dit even om. Leg de kabeljauw ertussen en zet de schaal vervolgens weer voor 15 minuten in de oven.
    • Voeg de laatste 5 minuten de cherrytomaten toe aan de ovenschaal. Serveer met een sausje naar smaak zoals ravigotte- of tartaarsaus. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 244kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwitten: 26g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.