Verwarm oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte. Gebruik een ruime ovenschaal/bakplaat met een iets opstaande rand.
Boen de zoete aardappels schoon en snijd ze als frietjes. Je hoeft de aardappels niet perse te schillen maar dat kan natuurlijk wel mocht je dit willen.
Snijd de rode ui in halve manen en 3 tenen knoflook in grove stukken. Snijd de citroen in kwarten. Verdeel dit over de ovenschaal en hou 1 kwart citroen apart.
Meng in een kommetje 4 eetlepels olijfolie, sap van een kwart citroen, tijm en peper en zout naar smaak. Giet het mengsel over de zoete aardappel en ui en schep dit even door zodat alles voorzien is van het oliemengsel.
Schuif de ovenschaal nu in de oven voor 25 minuten.
Meng de viskruiden en kruid hiermee de kabeljauwfilets samen met wat zout naar smaak.
Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de aspergetips en courgette toe en schep dit even om. Leg de kabeljauw ertussen en zet de schaal vervolgens weer voor 15 minuten in de oven.
Voeg de laatste 5 minuten de cherrytomaten toe aan de ovenschaal. Serveer met een sausje naar smaak zoals ravigotte- of tartaarsaus. Eet smakelijk!