Ga terug
+ servings
Blauwe bessen scones

Blauwe bessen scones

Makkelijk recept voor heerlijke scones met blauwe bessen. Deze blauwe bessen scones moet je echt eens proberen, aanrader!
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 8 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram suiker
  • zout
  • 50 gram roomboter (koud)
  • 1 citroen (geraspt)
  • 1 ei
  • 75 ml halfvolle melk
  • 100 gram blauwe bessen
Optioneel: frosting voor over de scones (kant en klaar of mix wat poedersuiker met water en druppel dat eroverheen)

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 225 graden boven- en onderwarmte.
    • Doe het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, suiker en een snuf zout in een kom.
    • Snij de koude boter in blokjes. Doe dit erbij in de kom samen met de citroenrasp.
    • Klop het ei los met de melk. Voeg ongeveer 3/4 van het mengsel toe in de kom en kneed alles tot een samenhangend deeg.
    • Schep de blauwe bessen er losjes doorheen of druk ze heel voorzichtig in het deeg (let op dat ze niet stuk gaan).
    • Vorm een mooie ronde lap deeg met een diameter van ca. 18 cm. en ca. 2 tot 3 centimeter dik. Tip: gebruik hiervoor eventueel een springvorm om het deeg in te drukken, zo krijg je een strakke(re) vorm.
    • Leg op een vel bakpapier en bestrijk met de rest van het ei/melk mengsel. Bak de scone in ca. 15 minuten gaar.
    • Snij de scone daarna in punten en laat afkoelen. Decoreer naar wens met wat frosting en eet smakelijk!

    handig om te weten:

    Tip: scones zijn vers, net afgebakken het lekkerst dus maak ze niet te ver van tevoren.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 204kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwitten: 5g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 3g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.