Verwarm de oven voor op 225 graden boven- en onderwarmte.
Doe het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, suiker en een snuf zout in een kom.
Snij de koude boter in blokjes. Doe dit erbij in de kom samen met de citroenrasp.
Klop het ei los met de melk. Voeg ongeveer 3/4 van het mengsel toe in de kom en kneed alles tot een samenhangend deeg.
Schep de blauwe bessen er losjes doorheen of druk ze heel voorzichtig in het deeg (let op dat ze niet stuk gaan).
Vorm een mooie ronde lap deeg met een diameter van ca. 18 cm. en ca. 2 tot 3 centimeter dik. Tip: gebruik hiervoor eventueel een springvorm om het deeg in te drukken, zo krijg je een strakke(re) vorm.
Leg op een vel bakpapier en bestrijk met de rest van het ei/melk mengsel. Bak de scone in ca. 15 minuten gaar.
Snij de scone daarna in punten en laat afkoelen. Decoreer naar wens met wat frosting en eet smakelijk!
handig om te weten:
Tip: scones zijn vers, net afgebakken het lekkerst dus maak ze niet te ver van tevoren.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.