Meng alle ingrediënten door elkaar (m.u.v. de kippenvleugeltjes).
Proef of de marinade naar smaak is (zie tip) en verdeel dit goed over de kippenvleugeltjes.
Doe deze in een ruime kom, dek af en laat minimaal 4 uur of (bij voorkeur) een nacht marineren in de koelkast.
Verwarm de BBQ en gril de kippenvleugeltjes om en om gaar. Er blijft wat marinade achter in de kom. Bestrijk d.m.v. een kwastje hiermee de kippenvleugeltjes voor extra smaak. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Of iets pittig is of juist niet is altijd persoonlijk. Proef de Lee Kum Kee Chili Knoflooksaus eerst voor je de marinade gaat maken. Zelf heb ik 4 theelepels gebruikt wat (naar mijn mening) een mooie zoetige saus geeft met een klein beetje pit. Wil je het extra pittig? Voeg dan gerust 2 tot 4 theelepels extra toe. Vind je gerechten vaak snel pittig? Begin dan voorzichtig met 2 theelepels, proef de marinade en voeg daarna eventueel een of twee theelepels extra toe.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.