Snipper de uien, snij de knoflook fijn en de shiitake in kleine blokjes (eerst even afborstelen).
Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan, fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig zijn.
Voeg dan de shiitake toe en bak mee.
Breng de vulling vervolgens op smaak met sojasaus, sesamolie en chilivlokken. Als de shiitakes bijna gaar zijn voeg je de bieslook toe.
Laat de vulling vervolgens afkoelen terwijl je de dumpling/ gyoza/wonton-vellen maakt of laat ontdooien.
Neem dan een vel in je hand en doe hierop een kleine eetlepel vulling.
Maak de randen van het vel nat met je vinger en knijp rondom samen zodat je er een soort 'zakje' van maakt. Knijp de bovenkant goed samen.
Herhaal dit met alle vellen tot de vellen en/of je vulling op zijn.
Je kunt de vegetarische dumplings nu stomen in een stoommandje of je bakt ze in de pan.
Ik maak ze het liefst in een pan (scheelt ook weer afwas ;-) ). Doe daarvoor een beetje olie in de koekenpan, leg de dumplings erin (eventueel in delen) en bak ze ca. 2 minuten even aan. Giet er vervolgens een half kopje water bij, doe de deksel op de pan, vuur op middelhoog en stoom ze in ca. 7-10 minuten gaar. Haal dan de deksel van de pan en laat de rest van het water verdampen zodat de dumplings een krokant korstje krijgen (extra lekker).
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dipsaus.
Serveer de vegetarische dumplings warm en met de lekkere saus. Garneer naar smaak met (extra) fijngesneden bieslook en chilivlokken. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.