Ga terug
+ servings
Vegetarische dumplings

Vegetarische dumplings

Makkelijk recept voor heerlijke vegetarische dumplings met een heerlijke vulling van shiitake paddestoelen. Ook vegan!
4.60 van 5 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 30 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 30 vellen (gyoza, dumpling of wonton)
  • olie om in te bakken
Voor de vulling:
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 400 gram shiitake
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 3 eetlepels bieslook (vers - fijngesneden + extra ter garnering)
  • 1 theelepel chilivlokken
Saus om in te dippen:
  • 3 eetlepels sojsaus
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel chilivlokken of chili-knoflooksaus (van bijvoorbeeld LKK)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper de uien, snij de knoflook fijn en de shiitake in kleine blokjes (eerst even afborstelen).
  • Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan, fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig zijn.
  • Voeg dan de shiitake toe en bak mee.
  • Breng de vulling vervolgens op smaak met sojasaus, sesamolie en chilivlokken. Als de shiitakes bijna gaar zijn voeg je de bieslook toe.
  • Laat de vulling vervolgens afkoelen terwijl je de dumpling/ gyoza/wonton-vellen maakt of laat ontdooien.
  • Neem dan een vel in je hand en doe hierop een kleine eetlepel vulling.
  • Maak de randen van het vel nat met je vinger en knijp rondom samen zodat je er een soort 'zakje' van maakt. Knijp de bovenkant goed samen.
  • Herhaal dit met alle vellen tot de vellen en/of je vulling op zijn.
  • Je kunt de vegetarische dumplings nu stomen in een stoommandje of je bakt ze in de pan.
  • Ik maak ze het liefst in een pan (scheelt ook weer afwas ;-) ). Doe daarvoor een beetje olie in de koekenpan, leg de dumplings erin (eventueel in delen) en bak ze ca. 2 minuten even aan. Giet er vervolgens een half kopje water bij, doe de deksel op de pan, vuur op middelhoog en stoom ze in ca. 7-10 minuten gaar. Haal dan de deksel van de pan en laat de rest van het water verdampen zodat de dumplings een krokant korstje krijgen (extra lekker).
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dipsaus.
  • Serveer de vegetarische dumplings warm en met de lekkere saus. Garneer naar smaak met (extra) fijngesneden bieslook en chilivlokken. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 36kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 1g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.