Ga terug
+ servings
Bloemkoolsteak

Bloemkoolsteak

Makkelijk recept voor een heerlijke vegan bloemkoolsteak uit de oven. Lekker gekruid en gegrild in de oven.
4.05 van 21 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 bloemkoolsteaks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 grote bloemkool
  • olijfolie, peper, zout, paprikapoeder, uienpoeder
Om te serveren: tahin, chilivlokken en tuinkers

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op grillstand op 250 graden.
    • Snij de bloemkool in steaks. Dit doe je door de bloemkool op een snijplank te leggen met de onderkant naar beneden op de snijplank. Snij de bloemkool doormidden over de stam en snij er vervolgens plakken van ca. 5 centimeter dik van. Uit 1 bloemkool haal je ongeveer 4 mooie steaks (afhankelijk van hoe groot je bloemkool is). De rest van de bloemkool kun je gebruiken voor bloemkoolrijst, geroosterde roosjes of in een ander gerecht.
    • Leg de bloemkoolsteaks op een bakplaat bekleed met bakpapier, vet in met olijfolie en strooi er naar smaak, peper, zout, paprikapoeder en uienpoeder over aan beide kanten.
    • Bedek de steaks met aluminiumfolie en zet ze 10 minuten onder de grill. Haal daarna het folie eraf en grill ze nog 5-10 minuten tot ze gaar zijn.
    • Serveer met een beetje tahin erover, wat chilivlokken en tuinkers. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    De voedingswaarden zijn gebaseerd op de bloemkool. De hoeveelheid tahin e.d. is niet mee berekend omdat dit naar smaak is.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 25kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 2g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.