Pizzasaus maken
Zelf pizzasaus maken voor op de pizza. Deze tomatensaus met gekarameliseerde uien, knoflook en kruiden is de beste en lekkerste pizzasaus!
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 25 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 ui 2 tenen knoflook ½ eetlepel suiker (liefst: lichtbruine basterdsuiker) 2 theelepels oregano (gedroogd) 2 theelepels basilicum (gedroogd) 1 theelepel tijm (gedroogd) 1 blik tomatenblokjes of gepelde tomaten (400 gram) Olijfolie, peper en zout
Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook tot deze glazig zijn.
Voeg dan de lichtbruine basterdsuiker toe en laat de ui samen met de suiker enkele minuten karameliseren.
Voeg dan de kruiden toe en bak die even mee.
Tot slot voeg de je tomatenblokjes of gepelde tomaten toe en laat het geheel nu een paar minuten rustig pruttelen.
Voor een gladde saus pureer je de saus met een staafmixer. Indien nodig kun je hem nog iets inkoken als hij te vochtig is.
Doe de saus in een glazen pot, laat afkoelen en bewaar in de koelkast tot gebruik.
* 1 pot pizzasaus is (ruim) voldoende voor ongeveer 4 middelgrote pizza's.
Calorieën: 222 kcal | Koolhydraten: 43 g | Eiwitten: 8 g | Vetten: 1 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.