Maak de pizzabodem en de saus zoals aangegeven in de recepten of ga voor kant-en-klaar.
Verwarm de oven voor op 250 graden boven- en onderwarmte. Eventueel met een pizzasteen als je deze in huis hebt.
Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes
Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de champignons even aan tot ze beginnen te verkleuren.
Neem een diep bord en doe daarin twee velletjes keukenpapier. Leg hier de gebakken champignons op om het te veel aan vocht op te nemen (anders wordt je pizza erg vochtig - champignons scheiden namelijk veel vocht af tijdens het bakken).
Vorm nu de pizza, verdeel de saus erover, de kaas en tot slot de gebakken champignons.
Schuif de pizza met een houten (snij)plank of pizzaschep de oven in en bak in ca. 10-15 minuten goudbruin en gaar.
Snij de vegan pizza in mooie punten en garneer naar smaak met verse basilicum. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.