Chia jam met frambozen
Chia jam met frambozen. Met dit heerlijke recept maak je een zo goed als suikervrije jam op basis van chiazaad met (verse) frambozen, lekker!
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
150 gram frambozen (vers of diepvries) ½ eetlepel citroensap 1 eetlepel chiazaad 2 eetlepel agave siroop
Doe de frambozen met het citroensap in een steelpan met dikke bodem, breng aan de kook en laat ze een paar minuten pruttelen.
Roer dan door en druk de frambozen plat met de achterkant van een pollepel.
Voeg dan het chiazaad en de agave siroop toe (evt. meer of minder naar smaak).
Doe de frambozenjam in een potje, laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Voedingswaarden zijn voor het hele recept = 1 jampotje.
Calorieën: 89 kcal | Koolhydraten: 20 g | Eiwitten: 2 g | Vetten: 1 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.