Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Doe de boter, basterdsuiker, suiker en vanillesuiker in een grote kom en mix dit met een mixer.
Doe vervolgens het eitje erbij, dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda erbij. Goed door elkaar mengen tot een compacte bol van deeg.
Meng de chocolade stukjes of chips door het deeg.
Neem nu elke keer een balletje deeg (ter grote van een walnoot) maak er een balletje van en druk ze plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt ook een ijsschep gebruiken om bolletjes uit het beslag mee te scheppen.
Leg de koekjes ruim uit elkaar (bak ze eventueel in 2 delen af).
Doe ze nu voor 12 minuten in de oven. Zorg je ervoor dat de randjes licht goudbruin zijn en de binnenkant blijft dan lekker chewy.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.