Ga terug
+ servings
Visovenschotel

Visovenschotel

Visovenschotel met aardappel, broccoli en witvis. Zin in een lekkere, makkelijke en gezonde maaltijd met vis? Die heb ik voor je!
4.50 van 51 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de aardappelpuree
  • 750 gram aardappels (iets kruimig)
  • 125 gram zure room
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eetlepel peterselie (vers - fijngesneden)
Voor de saus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 350 ml melk
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel kurkuma
  • 60 gram mozzarella (geraspt )
  • 60 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 60 gram gerijpte cheddar (geraspt)
Voor de ovenschotel
  • 400 gram aspergebroccoli
  • 500 gram schelvis
  • 2 theelepels viskruiden
  • zout, peper

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Schil de aardappels, snij ze in kleine stukjes en kook ze in ca. 20 minuten in ruim water met een snuf zout gaar.
  • Giet af, kook de aardappels even droog. Voeg de zure room, melk en verse peterselie toe en maak er een romige aardappelpuree van met een stamper of pureeknijper. Breng op smaak met peper en zout.
  • Ondertussen halveer je de aspergebroccoli en kook je deze in in ca. 10-15 minute beetgaar in een pannetje met water en een snuf zout. Giet daarna af.
  • Terwijl de aardappels en aspergebroccoli koken, maak je ook de saus. Hiervoor neem je een steelpan met dikke bodem.
  • Verwarm de olijfolie in de pan. Doe de bloem erbij, bak even mee en voeg dan de melk toe. Mix met een garde tot een gladde saus.
  • Voeg dan de paprika, kurkuma en de kaas toe. Kook (indien nodig) iets in of voeg een maizena papje (1 eetlepel maizena + 1 eetlepel water) toe zodat de saus iets dikker wordt. Je wilt een mooie, lobbige saus hebben. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
  • Dep de schelvis droog, snij in grove stukken en verdeel de viskruiden erover.
  • Neem nu een ruime ovenschaal en verdeel de aardappelpuree over de bodem.
  • Hierover verdeel je de stukken schelvis en de aspergebroccoli. Tot slot giet je de saus erover.
  • Zet de ovenschotel in de oven voor 20-30 minuten tot de vis gaar is. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 582kcal | Koolhydraten: 51g | Eiwitten: 43g | Vetten: 23g | Verzadigd vet: 13g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.