Olie om in te bakken en atjar tjampoer om te serveren
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Snij de hamlappen of varkenshaas in dunne repen en marineer het met de rest van ingrediënten voor de marinade.
Laat het vlees nu minimaal 1 uur of (bij voorkeur) langer marineren.
Na het marineren bak je het vlees in een klein beetje olie in een ruime koekenpan, gaar en goudbruin. Zorg ervoor dat je de marinade inkookt zodat je het vlees ook iets krokant kunt bakken.
Maak tegelijkertijd de saus door het uitje fijn te snipperen.
Verhit een beetje olie in een steelpan met dikke bodem en fruit het uitje aan tot deze zacht en glazig is.
Knijp dan de knoflookteentjes uit en voeg deze toe. Bak even kort mee.
Voeg dan de overige ingrediënten toe (m.u.v. de maizena) en kook de saus in.
Maak een papje van de maizena door deze te mengen met een beetje koud water en giet het bij de saus. Kook de saus iets in tot het de dikte heeft van chilisaus.
Serveer de saus over de stukjes gebakken varkensvlees eventueel met een beetje atjar tjampoer, rijst en komkommer erbij. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Je kunt dit recept zowel met hamlappen als met varkenshaas maken. Varkenshaas is malser dan hamlappen, hamlappen zijn voordeliger.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.