Amandelmelk
Makkelijk, stap voor stap recept om zelf de lekkerste amandelmelk te maken. Met slechts 2(!) ingrediënten maak je thuis verse amandelmelk.
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 5 minuten minuten Totale tijd: 10 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 liter water 250 gram amandelmeel optioneel: zoetstof naar smaak zoals agave siroop
Doe alle ingrediënten in de blender en mix er een gladde melk van.
Hang de zeef boven een ruime bak en leg hierin een theedoek (of een kaasdoek/ passeerdoek). Giet hierop de amandelmelk en laat het volledig uitlekken.
Pak op het einde de punten van het doek samen en knijp het nog eens goed uit om alle amandelmelk eruit te wringen.
Doe de amandelmelk in een mooie fles en bewaar hem in de koelkast.
optioneel: zoetstof naar smaak zoals agave siroop. Je kunt de amandelmelk ongeveer 5 dagen bewaren in de koelkast.
Calorieën: 270 kcal | Koolhydraten: 5 g | Eiwitten: 9 g | Vetten: 23 g | Verzadigd vet: 2 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.