Ga terug
+ servings
Bananenbrood granola

Bananenbrood granola

Bananenbrood granola, een heerlijke, voedzame granola met banaan, noten, havermout en gepofte quinoa waar je lekker de dag mee kunt beginnen.
4.75 van 4 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 10 porties*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram havermout
  • 25 gram gepofte quinoa
  • 75 gram noten (bijvoorbeeld pecannoten en/of walnoten)
  • 2 theelepels kaneel
  • zout
  • 1 banaan (rijp)
  • 100 gram agave sirop
  • 50 gram kokosolie (gesmolten)
  • 75 gram bananenchips

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Doe de droge ingrediënten in een kom (havermout, gepofte quinoa, noten, kaneel en een snuf zout naar smaak).
  • Prak de banaan in een ander kommetje en meng hierdoor de agave siroop en de kokosolie.
  • Meng de droge en natte ingrediënten. Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat en zit het in de oven voor 10 minuten.
  • Na 10 minuten schep je de boel om en zet je het weer 5 minuten in de oven. Weer omscheppen na 5 minuten en de oventijd met elke keer 5 minuten verlengen en omscheppen tot je granola licht verkleurd is en knapperig begint te worden.
  • Laat daarna de granola afkoelen en schep de bananenchips erdoorheen. Serveer met melk of yoghurt en eet smakelijk!

handig om te weten:

* uit dit recept haal je ongeveer 10 porties granola - ca. 1 opscheplepel per portie

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 196kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwitten: 2g | Vetten: 13g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.