Ga terug
+ servings
American pancakes

American pancakes

Lekkere, dikke en superluchtige Amerikaanse pannenkoeken. Een ontbijt om mee uit te pakken in het weekend met maple syrup en een beetje boter.
4.53 van 19 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 12 pancakes*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3 eieren (middel)
  • 3 eetlepels suiker
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 ml karnemelk
  • snuf zout
Om te serveren: maple syrup en/of een klontje boter

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Splits de eieren en klop het eiwit met een snuf zout luchtig in een keukenmachine of met een garde. Zet apart.
    • Klop vervolgens het eigeel luchtig met de suiker in ongeveer 5 minuten (je krijgt dan een wit-gele luchtige massa).
    • Roer vervolgens de olie door het eigeel. Meng daarna een voor een voorzichtig het meel, bakpoeder en de melk erdoor tot je een mooi beslag hebt.
    • Tot slot schep je heel voorzichtig (!) het eiwit erdoor. Doe alles zo voorzichtig mogelijk zodat je de meeste lucht in je beslag houdt.
    • Laat het beslag nu ongeveer 15 minuten even rustig staan.
    • Bak er in een pan met goede anti-aanbaklaag vervolgens mooie luchtige (middelgrote) pancakes van.
    • Serveer met maple syrup en boter. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    * De hoeveelheid is uiteraard afhankelijk van hoe groot je ze maakt. Met dit aantal ga ik uit van middelgrote pancakes.
    Tip: geen karnemelk in huis? Vervang het dan voor gewone melk en 1 eetlepel azijn.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 127kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 4g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.