Splits de eieren en klop het eiwit met een snuf zout luchtig in een keukenmachine of met een garde. Zet apart.
Klop vervolgens het eigeel luchtig met de suiker in ongeveer 5 minuten (je krijgt dan een wit-gele luchtige massa).
Roer vervolgens de olie door het eigeel. Meng daarna een voor een voorzichtig het meel, bakpoeder en de melk erdoor tot je een mooi beslag hebt.
Tot slot schep je heel voorzichtig (!) het eiwit erdoor. Doe alles zo voorzichtig mogelijk zodat je de meeste lucht in je beslag houdt.
Laat het beslag nu ongeveer 15 minuten even rustig staan.
Bak er in een pan met goede anti-aanbaklaag vervolgens mooie luchtige (middelgrote) pancakes van.
Serveer met maple syrup en boter. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* De hoeveelheid is uiteraard afhankelijk van hoe groot je ze maakt. Met dit aantal ga ik uit van middelgrote pancakes.Tip: geen karnemelk in huis? Vervang het dan voor gewone melk en 1 eetlepel azijn.