Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Rol de rol bladerdeeg uit en steek hier met een bakring of andere ronde steekvorm ca. 10 rondjes uit met een diameter van 10 centimeter.
Snij het rondje 1 centimeter van de rand rondom in zodat je straks een mooie opstaande rand krijgt. Je kunt hiervoor natuurlijk ook een kleinere bakvorm er zachtjes indrukken.
Klop de MonChou los en schep hier de witte basterdsuiker, vanille-extract en citroensap door.
Leg de ronde vormpjes op een (of twee) met bakpapier beklede bakplaten.
Verdeel het MonChou mengsel over de binnenkant van de bladerdeeg rondjes.
Kluts een eitje los met een eetlepel melk en smeer de randjes in met dit mengsel.
Verdeel de suiker en het amandelschaafsel over de rand en zet de bladerdeegtaartjes in de oven voor ongeveer 15-20 minuten tot ze mooi goud bruin zijn.
Laat de bladerdeegtaartjes vervolgens iets afkoelen en verdeel 1-2 eetlepels kersenvlaaivulling over de taartjes. Garneer naar wens met een beetje poedersuiker of een takje munt. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.