Ga terug
+ servings
Carpaccio bonbons

Carpaccio bonbons

Carpaccio bonbons gevuld met truffelmayonaise, knapperige rucola, geroosterde pijnboompitten, zongedroogde tomaat en Parmezaanse kaas.
4.47 van 60 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 4 porties carpaccio ((reken ca. 60-75 gram per persoon))
  • 2 eetlepels truffelmayonaise
  • 50 gram rucola
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes op olie (in kleine stukjes gesneden)
  • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
  • Parmezaanse kaas (naar smaak)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Leg een portie carpaccio op een klein bordje.
  • Bestrijk de binnenkant met een halve eetlepel truffelmayonaise.
  • Verdeel hierover een pluk rucola, een halve eetlepel zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en naar smaak wat Parmezaanse kaas.
  • Vouw de buitenste rand naar binnen zodat er een bolletje ontstaat. Vouw goed dicht en druk iets platter zodat je een soort bonbon hebt.
  • Leg een beetje rucola op een bordje, leg hierop de carpaccio bonbon en garneer naar smaak met de ingredienten die ook in de bonbon zelf zitten. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Tip: maak het voorgerecht 's morgens of 's middags alvast klaar en bewaar het afgedekt met een beetje huishoudfolie in de koelkast tot je het voorgerecht gaat serveren. 

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 156kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 14g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.