Verwarm de oven voor op 140 graden boven- en onderwarmte en zet er alvast een kommetje met water in.
Vet de springvorm goed in.
Verkruimel de speculooskoekjes en smelt de roomboter.
Schep de roomboter door de verkruimelde speculooskoekjes en verdeel deze over de bodem. Druk goed aan.
Klop de roomkaas luchtig met de suiker.
Voeg de speculoospasta toe en mix goed door het beslag.
Voeg één voor één de eieren en eidooier toe en voeg pas een nieuw ei toe als het vorige eitje volledig is opgenomen.
Klop vluchtig de slagroom door het beslag, daarna de maizena, koekkruiden en tot slot het vanille-extract. Mix het beslag niet te lang.
Giet het beslag over de bodem en bak de cheesecake nu 2 uur in de oven en laat hem daarna minimaal 2 uur in de oven staan.
Laat de cheesecake volledig afkoelen.
Smelt vervolgens de speculoospasta ter decoratie in een pannetje of in de magnetron tot deze vloeibaar is en giet over de cheesecake.
Laat opstijven en afkoelen in de koelkast en garneer naar smaak eventueel nog met wat toefjes slagroom en verkruimelde speculooskoekjes. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.