Was de aubergine en prik deze rondom met een vork in zodat er overal gaatjes zitten. Verwijder vervolgens de schilletjes van de knoflook en pak deze in, in een stukje aluminiumfolie.
Grill de aubergine nu 15 tot 20 minuten op de BBQ tot het schilletje bijna zwart is. De laatste 5 minuten doe je het pakketje knoflook ook op de BBQ. Laat beide vervolgens eerst goed afkoelen.
Snijd de afgekoelde aubergine in tweeën en trek de schil van het vruchtvlees af. Doe het vruchtvlees in een bakje en doe hierbij de teentjes knoflook, de tahini, citroensap en de komijnpoeder. Pureer dit met een staafmixer of met de keukenmachine tot een glad mengsel. (Persoonlijk vind ik het lekker om 'm niet té glad te mengen).
Schep door de baba ganoush nu 2 theelepels olijfolie en breng verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.