Ga terug
+ porties
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Vitello tonnato, een heerlijk Italiaans voorgerecht waarin vlees en vis gecombineerd worden. Dit voorgerecht zit bomvol smaak en is een echte aanrader!
4.25 van 8 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 185 gram tonijn (op waterbasis)
  • 400 gram gebraden (kalfs)fricandeau
  • 40 gram rucola
  • 40 gram kiemgroenten (bijvoorbeeld pittige radijs)
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 theelepels kappertjes
  • 1 theelepel worcestersaus

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de tonijn in een keukenmachine met de mayonaise, citroensap, worcestersaus en de olijfolie. Mix dit tot een gladde saus en voeg eventueel 1 of 2 eetlepels water toe als de saus nog te dik is.
  • Per bord verdeel je een handje rucola, een deel fricandeau, flink wat van de tonijn saus en strooi hierover een 1 (ruime) theelepel kappertjes en een deel van de kiemgroenten. Serveer direct. Eet smakelijk & fijne dagen!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 340kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 29g | Vetten: 24g | Verzadigd vet: 5g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.