Ga terug
+ servings
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Vitello tonnato, een heerlijk Italiaans voorgerecht waarin vlees en vis gecombineerd worden. Dit voorgerecht zit bomvol smaak en is een echte aanrader!
4.37 van 11 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 185 gram tonijn (op waterbasis)
  • 400 gram gebraden (kalfs)fricandeau
  • 40 gram rucola
  • 40 gram kiemgroenten (bijvoorbeeld pittige radijs)
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 theelepels kappertjes
  • 1 theelepel worcestersaus

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de tonijn in een keukenmachine met de mayonaise, citroensap, worcestersaus en de olijfolie. Mix dit tot een gladde saus en voeg eventueel 1 of 2 eetlepels water toe als de saus nog te dik is.
  • Per bord verdeel je een handje rucola, een deel fricandeau, flink wat van de tonijn saus en strooi hierover een 1 (ruime) theelepel kappertjes en een deel van de kiemgroenten. Serveer direct. Eet smakelijk & fijne dagen!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 340kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 29g | Vetten: 24g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.