Meng het water met de gist, melk en de suiker. Laat even een paar minuten staan tot het gaat schuimen.
Doe de bloem in de kom van de keukenmachine met deeghaak en voeg daar 1 eetlepel olijfolie, de oregano, knoflookpoeder en uienpoeder aan toe.
Doe hierbij het gistmengsel en kneed er een soepel deeg van. Voeg ondertussen ongeveer 2 theelepels zout toe aan het deeg.
Doe een beetje olijfolie in een ruime kom, leg hierin de bol deeg, draai om zodat de olie rondom zit en laat het deeg nu ongeveer 1 uur rijzen of tot het in hoeveelheid verdubbeld is.
Ondertussen marineer je de kip met alle ingrediënten van de marinade. Laat dit terwijl het deeg aan het rijzen is lekker intrekken.
Zodra het deeg klaar is met rijzen verdeel je het in 6 stukken en hier draag je mooie bolletjes van.
Verhit een pan op het vuur en rol één van de bolletjes uit tot een mooie dunne ovale lap.
Bak de Griekse pita om en om in de pan aan beide kanten goudbruin.
Dek daarna direct af met een theedoek om de pita's warm en zacht te houden.
Bak vervolgens ook de gemarineerde kip reepjes in een pan met een scheutje olijfolie.
Vul de pita's met de kip gyros en voeg naar smaak salade, ui, komkommer, tomaat, tzatziki, frietjes en/of feta toe. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Voedingswaarden zijn zonder de garnering (salade, ui, tzatziki etc.) omdat deze naar smaak toe te voegen zijn.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.