Ga terug
+ servings
Beenham met sinaasappel en rozemarijn

Beenham met sinaasappel en rozemarijn

Het recept voor beenham met sinaasappel en rozemarijn. Een heerlijk frisse, zoetige, kruidige beenham uit de oven.
4.43 van 7 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 1 beenham (genoeg voor ca. 2-3 personen)

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 beenham (ca 500 gram)
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • ½ eetlepel sinaasappelrasp (= rasp van een halve sinaasappel)
  • ½ theelepel chilivlokken
  • paar takjes verse rozemarijn

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Maak met een scherp mes rondom inkepingen in de beenham zodat je kleine vierkantjes of ruitjes krijgt.Dan kan de smaak van de saus er extra goed intrekken straks.
  • Snijd de teentjes knoflook heel fijn (of pers ze uit) en doe ze in een klein kommetje.
  • Ris de blaadjes van 1 takje rozemarijn en snijd ze fijn, voeg toe aan het kommetje.
  • Doe hierbij verder de honing, sinaasappelsap, sinaasappelrasp, chilivlokken en meng dit goed door elkaar.
  • Smeer de beenham in met een deel van de saus en houd de rest apart.
  • Zet de beenham in de oven voor ongeveer 45-60 tot hij mooi gaar is met een paar takjes rozemarijn in de ovenschaal.
  • Bestrijk tussendoor elke 15 minuten de beenham met het mengsel tot deze op is.
  • Haal de beenham uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat hem even een minuut of 5 nagaren voor je hem aansnijdt. Eet smakelijk en fijne dagen!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 187kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 23g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.