Mandarijn cake
Heerlijke, frisse mandarijn cake met Griekse yoghurt
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 1 uur uur Totale tijd: 1 uur uur 10 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
150 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur ) 275 gram suiker 3 eieren (middel) 100 ml mandarijnsap (sap van 2-3 mandarijnen - gezeefd) ½ eetlepel mandarijn rasp 1 eetlepel citroensap 175 gram Griekse yoghurt (volle) 1 theelepel vanille extract 275 gram zelfrijzend bakmeel zout
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Vet de cakevorm in en/of bedek hem met een velletje bakpapier.
Klop de boter samen met de suiker in enkele minuten luchtig en bijna wit van kleur in een standmixer.
Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe en vervolgens het sap van de mandarijnen, citroen en de rasp van de mandarijnen.
Ondertussen blijf je steeds kloppen met de mixer door het beslag en voeg je de yoghurt en het vanille extract toe.
Tot slot mix je het meel en een snuf zout naar smaak toe.
Giet het beslag in de cakevorm en bak er in ca. 60 minuten een goudbruine gare cake van.
Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken en als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
Laat de cake afkoelen en snij in plakken, eet smakelijk!
Calorieën: 343 kcal | Koolhydraten: 48 g | Eiwitten: 7 g | Vetten: 14 g | Verzadigd vet: 8 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Maak dan snel én gratis een eigen account aan.