Ga terug
+ porties
Mandarijn cake

Mandarijn cake

Heerlijke, frisse mandarijn cake met Griekse yoghurt
4.50 van 14 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Hoeveelheid: 10 plakjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur )
  • 275 gram suiker
  • 3 eieren (middel)
  • 100 ml mandarijnsap (sap van 2-3 mandarijnen - gezeefd)
  • ½ eetlepel mandarijn rasp
  • 1 eetlepel citroensap
  • 175 gram Griekse yoghurt (volle)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de cakevorm in en/of bedek hem met een velletje bakpapier.
  • Klop de boter samen met de suiker in enkele minuten luchtig en bijna wit van kleur in een standmixer.
  • Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe en vervolgens het sap van de mandarijnen, citroen en de rasp van de mandarijnen.
  • Ondertussen blijf je steeds kloppen met de mixer door het beslag en voeg je de yoghurt en het vanille extract toe.
  • Tot slot mix je het meel en een snuf zout naar smaak toe.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak er in ca. 60 minuten een goudbruine gare cake van.
  • Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken en als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
  • Laat de cake afkoelen en snij in plakken, eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 343kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwitten: 7g | Vetten: 14g | Verzadigd vet: 8g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.