Snipper de uien en snijd de teentjes knoflook fijn.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kook- of braadpan. Fruit hierin de ui en knoflook op laag tot middelhoog vuur tot ze glazig zijn.
Schil ondertussen de winterpeen en snijd deze in blokjes. Zodra de ui en knoflook glazig zijn doe je de winterpeen erbij en bak je deze mee tot deze ook zacht is.
Terwijl de winterpeen in de pan zit was je de romatomaten en de vleestomaten welke je vervolgens in blokjes snijdt. Voeg deze toe aan de pan zodra de winterpeen zacht is. Schep dit goed om en roer de blikjes tomatenpuree erdoor.
Voeg nu de laurierblaadjes, kruidnagel, een theelepel zwarte peper, een theelepel zout, oregano, tijm, piment, fijngesneden bieslook en gedroogde basilicum toe.
Goed doorroeren en het water toevoegen. Deksel op de pan en het vuur laag zetten. Laat dit vervolgens ongeveer 45 minuten rustig pruttelen.
Na het pruttelen verwijder je eerst de laurierblaadjes en de kruidnagel uit de saus.
Zet de staafmixer erin en mix tot je een gladde saus hebt. Laat de saus nog even rustig pruttelen terwijl je deze op smaak brengt met zwarte peper, zout en verse of gedroogde basilicum. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.