Ga terug
+ servings
Brownies

Brownies recept

Makkelijk recept voor brownies
4.46 van 22 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 9 brownies

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram roomboter (ongezouten)
  • 250 gram suiker
  • 75 gram cacaopoeder (ongezoet)
  • snuf zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren (middel)
  • 75 gram bloem
  • 100 gram chocolade (Mix van puur en melk in kleine stukjes)
Optioneel: 50 gram walnoten in grove stukken gehakt

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 190 graden boven- en onderwarmte.
    • Vet de bakvorm in en/of bedek met bakpapier.
    • Smelt de boter even rustig op laag vuur in een pan en doe de gesmolten boter daarna in een ruime kom (evt. van een standmixer).
    • Voeg de suiker, cacaopoeder en een snufje zout toe aan de gesmolten boter. Meng alles goed door elkaar tot een egale glimmende massa.
    • Voeg dan het vanille extract toe en roer dit goed door elkaar. De eieren één voor één erbij terwijl je op een rustig tempo alles blijft mengen.
    • Tot slot voeg je de bloem toe. Mix nu alles op middelhoge snelheid voor een minuutje of 3-4 goed door elkaar.
    • Schep dan de stukjes chocolade door het beslag (voeg eventueel de walnoten toe) en verdeel het beslag vervolgens over de bakvorm.
    • Zet de bakvorm in de oven voor ongeveer 30-40 minuten tot de brownies gaar zijn (check met een satéprikker of de brownies gaar zijn - als deze er schoon uit komt zijn ze gaar).
    • Laat de brownies afkoelen, snij ze in gelijke stukken en eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 347kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwitten: 4g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 12g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.