Verwarm de oven voor op 190 graden boven- en onderwarmte.
Vet de bakvorm in en/of bedek met bakpapier.
Smelt de boter even rustig op laag vuur in een pan en doe de gesmolten boter daarna in een ruime kom (evt. van een standmixer).
Voeg de suiker, cacaopoeder en een snufje zout toe aan de gesmolten boter. Meng alles goed door elkaar tot een egale glimmende massa.
Voeg dan het vanille extract toe en roer dit goed door elkaar. De eieren één voor één erbij terwijl je op een rustig tempo alles blijft mengen.
Tot slot voeg je de bloem toe. Mix nu alles op middelhoge snelheid voor een minuutje of 3-4 goed door elkaar.
Schep dan de stukjes chocolade door het beslag (voeg eventueel de walnoten toe) en verdeel het beslag vervolgens over de bakvorm.
Zet de bakvorm in de oven voor ongeveer 30-40 minuten tot de brownies gaar zijn (check met een satéprikker of de brownies gaar zijn - als deze er schoon uit komt zijn ze gaar).
Laat de brownies afkoelen, snij ze in gelijke stukken en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.