Appel peer crumble
Makkelijk recept voor appel peer crumble uit de oven
Voorbereiding: 15 minuten minuten Bereidingstijd: 25 minuten minuten Totale tijd: 40 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
125 gram bloem 75 gram roomboter (ongezouten en koud) 100 gram witte basterdsuiker (+ 1 eetlepel extra) 2 theelepels kaneel 1 appel 2 peren 2 theelepels koekkruiden 1 theelepel kardemom snuf zout Optioneel: slagroom of (vanille)roomijs voor erbij
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Maak het kruimeldeeg door de bloem, koude boter en de basterdsuiker te mengen samen met een snufje zout en de kaneel.
Kruimeldeeg maak je met de hand en hiervoor kneed je het deeg losjes tussen je handen of vingers terwijl je het, de naam zegt het al, kruimelt.
Schil de appel en peren en snij in kleine blokjes.
Meng hierdoor de extra eetlepel witte basterdsuiker samen met de koekkruiden en de kardemom.
Verdeel dit over een ovenschaal en verdeel hierover het kruimeldeeg.
Zet het geheel in de oven voor ongeveer 25-30 minuten.
Laat iets afkoelen en serveer met een bolletje slagroom of vanille ijs. Eet smakelijk!
Hoeveelheid voor ruim 4-6 personen met een dotje slagroom of bolletje ijs erbij.
Calorieën: 268 kcal | Koolhydraten: 42 g | Eiwitten: 3 g | Vetten: 10 g | Verzadigd vet: 6 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.