Ga terug
+ servings
Appel peer crumble

Appel peer crumble

Makkelijk recept voor appel peer crumble uit de oven
4.27 van 30 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 6 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 125 gram bloem
  • 75 gram roomboter (ongezouten en koud)
  • 100 gram witte basterdsuiker (+ 1 eetlepel extra)
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 appel
  • 2 peren
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 1 theelepel kardemom
  • snuf zout
Optioneel: slagroom of (vanille)roomijs voor erbij

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
    • Maak het kruimeldeeg door de bloem, koude boter en de basterdsuiker te mengen samen met een snufje zout en de kaneel.
    • Kruimeldeeg maak je met de hand en hiervoor kneed je het deeg losjes tussen je handen of vingers terwijl je het, de naam zegt het al, kruimelt.
    • Schil de appel en peren en snij in kleine blokjes.
    • Meng hierdoor de extra eetlepel witte basterdsuiker samen met de koekkruiden en de kardemom.
    • Verdeel dit over een ovenschaal en verdeel hierover het kruimeldeeg.
    • Zet het geheel in de oven voor ongeveer 25-30 minuten.
    • Laat iets afkoelen en serveer met een bolletje slagroom of vanille ijs. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    Hoeveelheid voor ruim 4-6 personen met een dotje slagroom of bolletje ijs erbij.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 268kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwitten: 3g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 6g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.