Ga terug
+ servings
Kip in romige saus uit de oven recept

Kip in romige saus uit de oven

Gebakken kip in een romige saus uit de oven
4.46 van 53 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 600 gram kipdijfilet (zonder bot)
  • 1 bakje Remia Cuisine Basissaus Wit
  • 175 gram spinazie (vers)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 handje zongedroogde tomaten (uitgelekt (of zonder olie) - in stukjes gesneden)
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel oregano
  • olie, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Kruid de kipdijfilets aan beide kanten met peper en zout naar smaak.
  • Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en bak de kipdijfilet goudbruin en gaar.
  • Haal de kip vervolgens uit de pan en hou apart.
  • Verhit (indien nodig) nog een klein beetje olie in de koekenpan en pers de knoflook uit. Fruit even zachtjes op laag vuur aan met de zongedroogde tomaten.
  • Voeg Remia Cuisine Basissaus Wit saus toe samen met de citroensap en 100 ml water.
  • Voeg de Parmezaanse kaas en de spinazie toe.
  • Roer zachtjes door tot de spinazie is geslonken en breng verder op smaak met de oregano en peper en zout naar smaak.
  • Voeg de kip weer toe en zet het geheel nog 15-20 minuten in de oven.
  • Serveer naar wens met (opgebakken) aardappeltjes en een frisse salade bijvoorbeeld. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 359kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 31g | Vetten: 23g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.