Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Meng het lijnzaad met het water en laat even apart staan (dit is de vegan ei vervanger).
Verwarm de appelstroop kort in de magnetron of in een pannetje zodat het vloeibaar wordt.
Vet de tulbandvorm in met olie of een plantaardige boter.
Meng de eivervanger nu met de appelmoes, kokosbloesemsuiker, amandelmelk en vanille-extract en voeg als laatst de appelstroop toe. Meng even goed door elkaar in de keukenmachine tot een glad beslag.
Voeg dan de bloem, amandelmeel, bakpoeder, baking soda, kruiden en een lekkere snuf zout toe en mix dit even heel kort door elkaar tot het net gemengd is (let op: niet teveel mengen dan wordt de cake niet zo luchtig).
Giet het beslag in de tulbandvorm en bak het in het midden van de oven in 35-45 minuten gaar en controleer met een satéprikker of hij klaar is.
Even laten afkoelen en dan omdraaien op een koelrek en volledig laten afkoelen.
Maak vervolgens het glazuur door de poedersuiker te mengen met een klein beetje (plantaardige) melk tot een dik papje en giet dit over de tulband.
Laat de glazuur uitharden en snij de tulband in stukjes.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.