Bao buns met buikspek
Snelle bao buns met gemarineerd buikspek en een frisse salsa met fruit en groenten
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 20 minuten minuten Totale tijd: 25 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 12 broodjes*
Marinade buikspek
350 gram speklapjes 2 tenen knoflook 1 stukje gember (vers - geraspt (ca. 3 cm)) 5 eetlepels char siu sauce 1 eetlepel sojasaus 2 theelepels sesamolie Voor de frisse fruit en groenten salsa
100 gram mango (vers - eetrijp) 75 gram papaya (vers - eetrijp) ½ komkommer 2 theelepels sesamolie 2 theelepels limoensap Extra
12 bao buns (stoombroodjes) 2 bosui (in dunne ringen) 1 rode peper (in dunne ringen) sesamzaadjes
Neem een ruime (afsluitbare) kom en pers hierin de knoflook uit.
Voeg de geraspte gember toe samen met de char siu sauce, sojasaus en sesamolie. Meng dit door elkaar.
Verdeel de marinade over het buikspek en laat dit minimaal 30 minuten marineren (bij voorkeur een nacht).
Snij voor de salsa het fruit en de komkommer in kleine blokjes en breng op smaak met de sesamolie en het limoensap.
Bak de speklappen krokant en gaar in een ruime koekenpan of grillpan. Snij ze daarna in stukjes.
Stoom de bao buns ondertussen in een stoommandje of in de magnetron.
Vul de bao buns met de buikspek, frisse salsa en verdeel er naar smaak wat bosui, rode peper en sesamzaadjes overheen. Serveer direct.
* Reken ongeveer 2-3 broodjes per persoon voor het avondeten
Calorieën: 323 kcal | Koolhydraten: 39 g | Eiwitten: 14 g | Vetten: 14 g | Verzadigd vet: 4 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.