Go Back
+ servings

Bao buns met buikspek

Snelle bao buns met gemarineerd buikspek en een frisse salsa met fruit en groenten
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 12 broodjes*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Marinade buikspek
  • 350 gram speklapjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stukje gember (vers - geraspt (ca. 3 cm))
  • 5 eetlepels char siu sauce
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels sesamolie
Voor de frisse fruit en groenten salsa
  • 100 gram mango (vers - eetrijp)
  • 75 gram papaya (vers - eetrijp)
  • ½ komkommer
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels limoensap
Extra
  • 12 bao buns (stoombroodjes)
  • 2 bosui (in dunne ringen)
  • 1 rode peper (in dunne ringen)
  • sesamzaadjes

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Neem een ruime (afsluitbare) kom en pers hierin de knoflook uit.
  • Voeg de geraspte gember toe samen met de char siu sauce, sojasaus en sesamolie. Meng dit door elkaar.
  • Verdeel de marinade over het buikspek en laat dit minimaal 30 minuten marineren (bij voorkeur een nacht).
  • Snij voor de salsa het fruit en de komkommer in kleine blokjes en breng op smaak met de sesamolie en het limoensap.
  • Bak de speklappen krokant en gaar in een ruime koekenpan of grillpan. Snij ze daarna in stukjes.
  • Stoom de bao buns ondertussen in een stoommandje of in de magnetron.
  • Vul de bao buns met de buikspek, frisse salsa en verdeel er naar smaak wat bosui, rode peper en sesamzaadjes overheen. Serveer direct.

handig om te weten:

* Reken ongeveer 2-3 broodjes per persoon voor het avondeten

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 323kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwitten: 14g | Vetten: 14g | Verzadigd vet: 4g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.