Ga terug
+ servings
Viennetta zelf maken + dessert drankje

Viennetta ijs

Zelf viennetta ijs maken (dessert)
4.43 van 14 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 12 porties/ plakken

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram pure chocolade
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram gecondenseerde melk
  • 1 zakje vanillesuiker
Optioneel: cacaopoeder ter decoratie en eventueel een (koekjes)uitsteker in de vorm van een ster

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • We beginnen met het maken van de dunne plakken chocolade voor tussen de Viennetta.
    • Hiervoor smelt je 150 gram pure chocolade au bain marie*.
    • Wanneer de chocolade gesmolten is voeg je de overige 100 gram pure chocolade hieraan toe en roer dit door tot alles gesmolten is.Door dit op deze manier te doen koelt je chocolade sneller af en is hij sneller te gebruiken.
    • Neem 3 vellen bakpapier, zet hierop de cakevorm en trek 6 keer de vorm om met een potlood zodat je precies weet hoe groot je de chocolade plakken kunt maken.
    • Maak met een lepel en mes (of spatel mocht je die in huis hebben) 6 dunne banen met de chocolade (als je nog iets over hebt, kun je er eventueel nog wat bij maken).
    • Laat de chocolade afkoelen en uitharden. Weinig tijd of is het warm in huis? Doe de chocolade dan even in de koelkast.
    • Klop de slagroom stijf met het zakje vanillesuiker.
    • Schep de mascarpone erdoor samen met de gecondenseerde melk en klop vervolgens alles tot een luchtig mengsel.
    • Bedek de bodem en zijkanten van de cakevorm met plastic folie.
    • Verdeel een laagje van het mascarpone/ slagroom mengsel over de bodem (hou er rekening mee dat je dus ongeveer 7 lagen gaat maken met dit mengsel). Hierop doe je een plak chocolade en dit herhaal je tot alles op is (sluit af met een laagje van het mascarpone mengsel). Dek vervolgens ook de bovenkant van de cakevorm af met plastic folie.
    • Zet het geheel in de vriezer voor minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een nacht.
    • Garneer met een beetje cacaopoeder voordat je de Viennetta gaat serveren en snijd in plakken. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    * Au bain marie is een kooktechniek waarbij chocolade boven kokend water wordt gesmolten. Neem hiervoor een ruime pan met een laagje kokend water, hang daarboven een andere pan of kom en doe hier de chocolade in. Zorg er ten alle tijde voor dat de chocolade niet in aanraking komt met het water.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 344kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwitten: 5g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 17g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.