sesamzaadjes en tuinkers ter decoratie (optioneel)
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Laat de sushi rijst 15 minuten wellen in koud water. Spoel het daarna om en doe er 300 ml water bij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de sushi rijst in ongeveer 10 tot 15 minuten met de deksel op de pan gaar.
Meng in een kommetje 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel suiker met elkaar en schep dit door de gare sushi rijst. Laat de sushi rijst daarna volledig afkoelen.
Ondertussen meng je alle ingrediënten voor de marinade van de zalm door elkaar en verdeel je dit over de zalm. Laat de zalm bij voorkeur minimaal een half uur marineren.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte en bak de zalmfilets in ca. 15-20 minuten gaar in de oven.
Als de sushi rijst afgekoeld is en de zalm gaar, gaan we de poké bowls opmaken.
Snij de avocado in dunne plakken en de mango in blokjes.
Verdeel de sushi rijst over 2 kommen evenals de mango blokjes, avocado en edamame. Je kunt de zalm er in zijn geheel heel opleggen of met een vork in stukjes "snijden".
Garneer naar smaak met tuinkers en sesamzaadjes. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.