Ga terug
+ porties
Vegan spaghetti bolognese

Vegan pasta bolognese met linzen

Snelle vegan pasta bolognese met lekker veel groenten en linzen
4.48 van 19 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram spaghetti
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram passata (gezeefde tomaten)
  • 1 winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 gram champignons
  • 1 blikje linzen (uitgelekt - blikje van 160 gram)
  • 2 theelepels oregano
  • 1 blikje tomatenpuree (van 70 gram)
  • (olijf)olie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
  • Schil de winterpeen en snij deze in blokjes. Snij ook de paprika en bleekselderij in blokjes en de champignons in plakjes.
  • Verhit een beetje olie in een ruime hapjespan en fruit de ui en knoflook even aan tot deze glazig beginnen te worden.
  • Voeg dan de wortel, bleekselderij en paprika toe. Bak deze tot de wortel beetgaar is (ongeveer 10 minuten).
  • Voeg dan de plakjes champignon, linzen, oregano, tomatenpuree toe en bak dit ook even 5 minuten mee.
  • Tot slot voeg je de passata toe samen met 250 ml water en breng dit aan de kook. Kook de saus nu 10-15 minuten in tot deze ingedikt is en serveer direct met de spaghetti.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 395kcal | Koolhydraten: 78g | Eiwitten: 16g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 1g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.