Ga terug
+ servings
Tortilla chips uit de oven

Tortilla chips uit de oven

Zelf tortilla chips maken uit de oven
4.20 van 15 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 4 stuks tortilla wraps
  • zout, olijfolie
Om te serveren: (zelfgemaakte) guacamole en/of chilisaus om in te dippen

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
    • Smeer de tortilla aan beide kanten in met olijfolie (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kwastje) en bestrooi naar smaak met zout.
    • Snij vervolgens de tortilla’s in 8 puntjes met een scherp mes of gebruik een pizzasnijder.
    • Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en zorg ervoor dat de stukjes tortilla niet overlappen.
    • Bak ze in 10 minuten knapperig en licht bruin.
    • Serveer direct en naar smaak met een lekkere dip zoals guacamole en/ of chilisaus.

    handig om te weten:

    * Voldoende voor 2-4 personen als borrelhapje.
    Je kunt dit recept uiteraard ook maken met meer of minder tortilla's/ wraps. 

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 128kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 4g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.