Tortilla chips uit de oven
Zelf tortilla chips maken uit de oven
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
4 stuks tortilla wraps zout, olijfolie Om te serveren: (zelfgemaakte) guacamole en/of chilisaus om in te dippen
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Smeer de tortilla aan beide kanten in met olijfolie (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kwastje) en bestrooi naar smaak met zout.
Snij vervolgens de tortilla’s in 8 puntjes met een scherp mes of gebruik een pizzasnijder.
Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en zorg ervoor dat de stukjes tortilla niet overlappen.
Bak ze in 10 minuten knapperig en licht bruin.
Serveer direct en naar smaak met een lekkere dip zoals guacamole en/ of chilisaus.
* Voldoende voor 2-4 personen als borrelhapje.
Je kunt dit recept uiteraard ook maken met meer of minder tortilla's/ wraps.
Calorieën: 128 kcal | Koolhydraten: 22 g | Eiwitten: 4 g | Vetten: 3 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.