Ga terug
+ servings
Kokosmakronen

Kokosmakronen (met gecondenseerde melk)

Makkelijk recept voor kokosmakronen
4.08 van 14 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 10 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram kokosrasp
  • 200 gram gecondenseerde melk
  • 1 theelepel citroenrasp
  • pure chocolade (optioneel)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de kokosrasp, gecondenseerde melk en citroenrasp in een ruime kom en voeg naar smaak eventueel nog een snuf zout toe.
  • Meng alles goed door elkaar tot het blijft plakken.
  • Nu kun je er met de hand balletjes van rollen of schep met een ijsschep mooie bolletjes van het mengsel.
  • Leg de bolletjes op de met bakpapier beklede bakplaat en druk iets aan.
  • Bak de kokosmakronen nu ca. 10-12 minuten in de oven tot ze heel licht verkleurd zijn.
  • Laat ze afkoelen en decoreer naar smaak met een beetje gesmolten pure chocolade.
  • Je kunt de kokosmakronen enkele dagen bewaren in een koekjestrommel. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 196kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 3g | Vetten: 15g | Verzadigd vet: 13g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.