Kokosmakronen (met gecondenseerde melk)
Makkelijk recept voor kokosmakronen
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 25 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
200 gram kokosrasp 200 gram gecondenseerde melk 1 theelepel citroenrasp pure chocolade (optioneel)
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Doe de kokosrasp, gecondenseerde melk en citroenrasp in een ruime kom en voeg naar smaak eventueel nog een snuf zout toe.
Meng alles goed door elkaar tot het blijft plakken.
Nu kun je er met de hand balletjes van rollen of schep met een ijsschep mooie bolletjes van het mengsel.
Leg de bolletjes op de met bakpapier beklede bakplaat en druk iets aan.
Bak de kokosmakronen nu ca. 10-12 minuten in de oven tot ze heel licht verkleurd zijn.
Laat ze afkoelen en decoreer naar smaak met een beetje gesmolten pure chocolade.
Je kunt de kokosmakronen enkele dagen bewaren in een koekjestrommel. Eet smakelijk!
Calorieën: 196 kcal | Koolhydraten: 16 g | Eiwitten: 3 g | Vetten: 15 g | Verzadigd vet: 13 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.