Ga terug
+ servings

Gebakken gnocchi met pompoen en spinazie

Vegetarische gnocchi met pompoen en spinazie, makkelijke maaltijd
5 van 3 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 gram groene aspergetips
  • 15 gram pijnboompitten
  • 200 gram pompoen (in blokjes)
  • ½ theelepel piment
  • 400 gram gnocchi
  • 100 gram cherrytomaten (gehalveerd)
  • 75 gram geitenkaas
  • 75 gram baby spinazie (vers)
  • 2-3 eetlepels groene pesto
  • olijfolie, boter, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Breng een steelpannetje met water en een snuf zout aan de kook. Kook hierin de groene aspergetips beetgaar en spoel ze daarna af onder de koude kraan.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan.
  • Verhit daarna een beetje olijfolie en een klontje boter in de koekenpan en bak de pompoen blokjes gaar. Breng op smaak met piment, peper en zout.
  • Verhit daarna een beetje olijfolie en een klontje boter in de koekenpan en bak de gnocchi vervolgens in ca. 8 minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg dan de groene aspergetips toe, bak even kort mee en tot slot bak je (heel kort) ook de gehalveerde cherrytomaten even mee.
  • Verdeel dit over 2 borden, strooi de pijnboompitten erover, verkruimel de geitenkaas en druppel er tot slot nog wat groene pesto overheen. Serveer met de knapperige babyspinazie als salade erbij. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 550kcal | Koolhydraten: 75g | Eiwitten: 17g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 6g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.