Om de bereidingstijd te verkorten gaar ik de aardappels altijd even voor. Dan hoeven ze niet zo lang in de oven of op de BBQ.
Boen hiervoor de aardappels schoon en doe ze in een schaaltje met een scheutje water voor 5 minuten op 800 watt of kook ze 10 minuten voor in een pan met ruim water en een snuf zout.
Dep de aardappels daarna (indien nodig) droog en smeer ze in met een beetje (olijf)olie en bestrooi met peper en zout.
Pak ze per stuk stevig in aluminiumfolie.
Voor de BBQ: pof de aardappels (op indirecte warme) in ca. 10 minuten gaar met de deksel op de BBQ.
Voor de oven: pof de aardappels in de voorverwarmde oven op 200 graden boven- en onderwarmte in ca. 30 minuten gaar.
Maak de vulling/ saus door de zure room te mengen met de fijngesneden verse groene groenten, het uitgeperste teentje knoflook en peper en zout naar smaak.
Pak de aardappels na het poffen voorzichtig uit het aluminiumfolie. Snij met een scherp mes de bovenkant in en maak iets ruimte voor de saus.
Verdeel de saus over de aardappels en serveer direct met bijvoorbeeld de maiskolven en een lekkere frisse salade. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Voedingswaarden zijn berekend op basis van de gevulde gepofte aardappel, een maiskolf en een simpele salade met tomaat, komkommer en ei.
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
Calorieën: 516kcal
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.