Ga terug
+ servings
Gepofte aardappel

Gepofte aardappel

Makkelijke recept voor heerlijk gevulde gepofte aardappel van de BBQ of uit de oven.
4.25 van 93 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de gepofte aardappel
  • 4 grote aardappels ((iets) kruimig)
  • (olijf)olie, peper en zout
Voor de vulling van de gepofte aardappel
  • 125 gram zure room
  • 1 eetlepel peterselie (vers - fijngesneden)
  • 1 eetlepel bieslook (vers - fijngesneden)
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
Lekker voor erbij (tip)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Om de bereidingstijd te verkorten gaar ik de aardappels altijd even voor. Dan hoeven ze niet zo lang in de oven of op de BBQ.
  • Boen hiervoor de aardappels schoon en doe ze in een schaaltje met een scheutje water voor 5 minuten op 800 watt of kook ze 10 minuten voor in een pan met ruim water en een snuf zout.
  • Dep de aardappels daarna (indien nodig) droog en smeer ze in met een beetje (olijf)olie en bestrooi met peper en zout.
  • Pak ze per stuk stevig in aluminiumfolie.
  • Voor de BBQ: pof de aardappels (op indirecte warme) in ca. 10 minuten gaar met de deksel op de BBQ.
  • Voor de oven: pof de aardappels in de voorverwarmde oven op 200 graden boven- en onderwarmte in ca. 30 minuten gaar.
  • Maak de vulling/ saus door de zure room te mengen met de fijngesneden verse groene groenten, het uitgeperste teentje knoflook en peper en zout naar smaak.
  • Pak de aardappels na het poffen voorzichtig uit het aluminiumfolie. Snij met een scherp mes de bovenkant in en maak iets ruimte voor de saus.
  • Verdeel de saus over de aardappels en serveer direct met bijvoorbeeld de maiskolven en een lekkere frisse salade. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Voedingswaarden zijn berekend op basis van de gevulde gepofte aardappel, een maiskolf en een simpele salade met tomaat, komkommer en ei.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 516kcal

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.