Kersensorbetijs
Makkelijk recept voor verfrissend ijs met kersen
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
500 gram kersen 1 blaadje gelatine 200 ml water 200 gram suiker 1 theelepel citroensap
Ontpit de kersen.
Week het blaadje gelatine in koud water.
Doe het water en de suiker in een steelpan met dikke bodem.
Zet dit op middelhoog vuur tot de suiker opgelost is.
Voeg dan de kersen toe aan het suikerwater, samen met het citroensap en breng aan de kook.
Zodra het kookt, haal je de pan van het vuur, knijp je het blaadje gelatine uit en meng je dit door de kersen-suikermix.
Pureer het geheel vervolgens glad met een staafmixer en laat het volledig afkoelen.
Giet het mengsel in de ijsmachine en draai er in 30-45 minuten ijs van (tijd kan verschillend zijn per ijsmachine).
Doe het ijs in een ruime bak en laat het (indien nodig) nog even opstijven in de vriezer. Eet smakelijk!
Calorieën: 273 kcal | Koolhydraten: 70 g | Eiwitten: 2 g | Vetten: 1 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.