Ga terug
+ servings
Kersensorbetijs

Kersensorbetijs

Makkelijk recept voor verfrissend ijs met kersen
4.17 van 6 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram kersen
  • 1 blaadje gelatine
  • 200 ml water
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel citroensap

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Ontpit de kersen.
  • Week het blaadje gelatine in koud water.
  • Doe het water en de suiker in een steelpan met dikke bodem.
  • Zet dit op middelhoog vuur tot de suiker opgelost is.
  • Voeg dan de kersen toe aan het suikerwater, samen met het citroensap en breng aan de kook.
  • Zodra het kookt, haal je de pan van het vuur, knijp je het blaadje gelatine uit en meng je dit door de kersen-suikermix.
  • Pureer het geheel vervolgens glad met een staafmixer en laat het volledig afkoelen.
  • Giet het mengsel in de ijsmachine en draai er in 30-45 minuten ijs van (tijd kan verschillend zijn per ijsmachine).
  • Doe het ijs in een ruime bak en laat het (indien nodig) nog even opstijven in de vriezer. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 273kcal | Koolhydraten: 70g | Eiwitten: 2g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.