Ga terug
+ servings
Raspberry rolls

Raspberry rolls

Makkelijke, zoete ontbijtbroodjes met framboos.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 10 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor het deeg:
  • 250 ml melk
  • 50 gram roomboter (+ extra)
  • 7 gram gist
  • 1 eetlepel suiker
  • 400 gram bloem
  • ¼ theelepel zout
  • zonnebloemolie
Voor de vulling:
  • 225 gram frambozen (vers)
  • 100 gram suiker
  • 2 theelepels maizena
Voor de glazuur:
  • 100 gram poedersuiker
  • 1-2 eetlepels melk

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de melk samen met de boter in een steelpannetje tot de boter is gesmolten.
  • Giet de melk met de boter in een kom van een keukenmachine met deeghaak en laat het vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Voeg dan de gist en suiker toe en roer even door.
  • Wacht even tot er een schuimlaag ontstaat en voeg dan al knedend beetje bij beetje de bloem toe. Als laatste voeg je het zout toe en kneed je het deeg heel kort door. Zodra het deeg een bal begint te vormen stop je al met kneden.
  • Haal het deeg uit de kom, maak de kom schoon en vet hem in met een beetje zonnebloemolie.
  • Leeg de bal deeg er weer in, draai om zodat er rondom een dun laagje olie om het deeg heen zit. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg ongeveer 1 uur, of tot het in hoeveelheid verdubbeld is, rijzen.
  • Ondertussen schep je de ingrediënten voor de vulling door elkaar in een kommetje.
  • Haal het deeg na het rijzen uit de kom en verdeel een beetje bloem over het aanrecht en het deeg.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap met een dikte van 1 tot 2 centimeter.
  • Verdeel de frambozen vulling over het deeg en rol het deeg voorzichtig, maar wel een beetje strak op.
  • Snij het deeg met een scherp mes in plakken van 5 centimeter dik. Je moet ongeveer 10 broodjes uit het deeg kunnen snijden.
  • Leg de broodjes in een ruime, ingevette bakvorm of ovenschaal met hoge rand.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte, terwijl je de broodjes nog een laatste rijs geeft van 15 minuten.
  • Smelt een klontje boter en bestrijk hiermee de raspberry rolls vlak voor ze de oven ingaan.
  • Bak ze goudbruin in ongeveer 25-30 minuten.
  • Laat de ‘rolls’ afkoelen en maak ondertussen glazuur door de poedersuiker te mengen met de melk.
  • Verdeel de glazuur over de broodjes en serveer direct.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 285kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwitten: 5g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.