Ga terug
+ servings
Strawberry cheesecake ijs

Strawberry cheesecake ijs

Makkelijk recept voor heerlijk, romig strawberry cheesecake ijs
4.91 van 10 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 8 porties

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor het roomijs:
  • 500 ml slagroom (ongeklopt)
  • 250 gram roomkaas (naturel (bijvoorbeeld: Philadelphia))
  • 250 ml volle melk
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
Voor de aardbeien 'swirl':
  • 200 gram aardbeien (vers)
  • 50 gram suiker
  • ½ eetlepel maizena
Voor de knapperige biscuit:
  • 50 gram biscuits
  • 50 gram roomboter
  • ½ eetlepel suiker

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng alle ingrediënten voor het ijs door elkaar. Het makkelijkste is om dat in een blender te doen zodat je direct de slagroom iets luchtig klopt voor een lekkere structuur.
  • Doe het ijsmengsel vervolgens in de ijsmachine en draai er in 45-60 minuten een mooi ijs van (tijd kan verschillen per ijs machine).
  • Terwijl het ijs aan het draaien is, maak je de strawberry 'swirl'. Hiervoor doe je alle ingrediënten ook in de (schone) blender tot een gladde saus.
  • Verhit de saus kort in een steelpannetje om hem iets in te laten dikken tot een siroop en laat de saus daarna volledig afkoelen en zet 'm vervolgens in de koelkast.
  • Verkruimel de biscuits fijn en smelt de boter.
  • Meng de suiker en de boter door de verkruimelde biscuit tot je kleine kruimeltjes hebt. Zet dit in de koelkast zodat het ook kan afkoelen.
  • Maak de rest van dit recept zodra je het uit de ijsmachine gehaald hebt. Verdeel ⅓ van het ijsmengsel over de bodem van een metalen cakevorm of ruime bak. Hieroverheen doe je ⅓ van de aardbeien 'swirl' en ⅓ van de knapperige biscuit.
  • Herhaal deze stap tot alles op in en zet het ijs nu nog minimaal 1-2 uur in de vriezer om mooi hard te worden.
  • Tip: haal het ijs ongeveer 20-30 minuten (op kamertemperatuur) voor je het gaat serveren uit de vriezer en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 486kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwitten: 4g | Vetten: 31g | Verzadigd vet: 21g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.