Snipper het uitje en snij de knoflook fijn. Snij de rode peper in dunne ringen en verwijder eventueel de zaadlijsten als je de soep niet al te pittig wilt hebben.
Verhit een beetje olie in de pan en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper even aan.
Schil ondertussen de zoete aardappel en snij in kleine blokjes.
Voeg de zoete aardappel toe, bak even mee en voeg dan de bouillon toe.
Breng het geheel aan de kook en laat rustig pruttelen tot de zoete aardappel zacht is geworden (dit duurt ongeveer 10-15 minuten).
Voeg dan de pindakaas toe en verwarm deze mee.
Pureer de soep vervolgens glad met een staafmixer.
Giet de kokosmelk erbij en breng de soep verder op smaak met peper en zout. Garneer met taugé, bosui en wat grof gehakte pinda’s. Serveer direct.
handig om te weten:
* Voeg gerust meer rode pepers toe als je van pittig houdt. Minder mag natuurlijk ook zoals bijvoorbeeld een half pepertje ;-) .