Ga terug
+ servings
Pindasoep

Pindasoep met zoete aardappel

Heerlijke vega(n) soepje: pindasoep met zoete aardappel. Binnen een half uurtje heb je een heerlijke kom comfort food voor je neus. Aanrader!
4.59 van 12 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper*
  • 1 eetlepel gember (vers - geraspt)
  • 200 gram zoete aardappel
  • 500 ml groentebouillon
  • 125 gram pindakaas (zonder stukjes)
  • 150 ml kokosmelk
  • olie, peper en zout
Ter garnering:
  • Taugé, bosui in ringen en grof gehakte pinda’s (ongezouten)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper het uitje en snij de knoflook fijn. Snij de rode peper in dunne ringen en verwijder eventueel de zaadlijsten als je de soep niet al te pittig wilt hebben.
  • Verhit een beetje olie in de pan en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper even aan.
  • Schil ondertussen de zoete aardappel en snij in kleine blokjes.
  • Voeg de zoete aardappel toe, bak even mee en voeg dan de bouillon toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat rustig pruttelen tot de zoete aardappel zacht is geworden (dit duurt ongeveer 10-15 minuten).
  • Voeg dan de pindakaas toe en verwarm deze mee.
  • Pureer de soep vervolgens glad met een staafmixer.
  • Giet de kokosmelk erbij en breng de soep verder op smaak met peper en zout. Garneer met taugé, bosui en wat grof gehakte pinda’s. Serveer direct.

handig om te weten:

* Voeg gerust meer rode pepers toe als je van pittig houdt. Minder mag natuurlijk ook zoals bijvoorbeeld een half pepertje ;-) .

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 339kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwitten: 10g | Vetten: 24g | Verzadigd vet: 10g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.