Ga terug
+ servings
Groene shakshuka

Groene shakshuka

Makkelijke vega groene shakshuka met feta
4.72 van 7 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram groene asperges (in stukjes gesneden)
  • 150 gram spinazie (vers)
  • 50 gram doperwten (diepvries)
  • 4 eieren (middel)
  • 75 gram feta
  • (olijf)olie, verse peterselie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje olie in de pan en fruit de ui en knoflook even aan tot ze glazig beginnen te worden.
  • Voeg dan de groene asperges toe en bak ze tot ze beetgaar zijn.
  • Tot slot voeg je handje voor handje de verse spinazie toe samen met de doperwten. Bak dit tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak 4 kuiltjes tussen de groenten. Tik de eitjes in een kommetje en giet in de kuiltjes.
  • Doe de deksel op de pan en bak tot de eieren gaar zijn*.
  • Garneer de groene shakshuka naar smaak met verse peterselie en verkruimelde feta. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Hoe 'gaar' je de eitjes wilt is naar eigen smaak. Wil je een gestold eigeel dan laat je het gerecht simpelweg langer op het vuur staan dan wanneer je het eigeel nog iets lopend wilt hebben.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 330kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwitten: 22g | Vetten: 17g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.